Ultravasan är ett perfekt lopp för dig som gillar långdistans och letar efter en riktig löputmaning. Det är ett relativt nytt långlopp som arrangeras i de berömda Vasaloppsspåren mellan Sälen och Mora. Det har arrangerats sedan 2014 och kommer år 2020 att utökas med ytterligare en distans. Detta lopp finns nu i tre distanser, 90, 45 och 30 kilometer.

Om Ultravasan

Ultravasan är ett årligt ultramaraton som äger rum i Dalarna varje år i augusti sedan 2014. Den längsta distansen, Ultravasan 90, är ett löplopp går i Vasaloppspåret från Sälen till Mora. Den totala distansen är 90 kilometer. Det finns även en kortare variant, Ultravasan 45, somgår från Oxberg till Mora och är 45 kilometer långt. Nytt för år 2020 är att de även introducerar en kortare distans, Trailvasan, som är 30 kilometer långt.

Banan

Ultravasan är ett terränglopp vars bana är relativt lättlöpt. Det finns dock en del tekniska bitar och stigar, framför allt i början av Ultravasan 90. Majoriteten sker på skogsstig, men en del även på grus och asfalt.Det finns även mindre stigningar som kan vara utmanande.

Stationer & Support

Ultravasan är ett mycket vackert och otroligt välorganiserat lopp. Deltagare bjuds på dryck och mat längs banan, samt sjukvård och massage.Previous Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*