Oavsett om du är en inbiten löparentusiast eller om du nyfrälst nybörjare så finns det massor roliga kortare lopp runt om i Sverige. Att springa ett lopp ger träningen en ny dimension. Här kan du läsa mer om några populära lopp som är 5 eller 10 kilometer.

Midnattsloppet

Midnattsloppet är en rolig löptävling som arrangeras i flera olika svenska städer – Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Det första loppet arrangerades i Stockholm år 1982. Samtliga städer erbjuder två olika lopp, på 5 respektive respektive 10 kilometer. Starten går sent på kvällen och därav namnet. Första starten går klockan 21.30 och sista målgång sker omkring midnatt. Midnattsloppen har blivit mycket populära och lockar många deltagare. År 2014 hade Midnattsloppet i Stockholm 41 500 anmälda deltagare vilket gjorde det till Europas största lopp på tio kilometer.

Blodomloppet

Blodomloppet är Sveriges största motionslopp och arrangeras på 18 orter i Sverige. Det är ett viktigt lopp eftersom det syftar till att uppmärksamma hur viktigt det är med blodgivning. Dessutom främjar loppet en hälsosam livsstil. Loppet finns som 5 respektive 10 kilometer och deltagarna kan välja att gå, jogga eller springa loppet. Efter loppet arrangeras en picknick för alla deltagarna.

Tjejmilen

Tjejmilen är ett millopp som arrangeras varje år i Stockholm. Det är, precis som namnet antyder, ett lopp endast för tjejer och kvinnor. Loppet är ett terränglopp som utgörs av en flack och vacker bana runt Djurgården. Distansen är 10 kilometer och loppet har arrangerats sedan 1984. Loppet lockar vanligtvis flera tusen deltagare och är det största loppet som endast är för kvinnor.

Hässelbyloppet

Om du vill försöka sätta ett nytt rekord på milen är Hässelbyloppet ett lopp för dig. Den flacka banan är 10 kilometer lång och går genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm. Loppet arrangeras på hösten, vanligtvis i oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*