Populära löparlopp

Inför första Tjejmilen

Tjejmilen är Sverige största tjejlopp. I slutet av sommaren deltar ungefär 25 000 tjejer i loppet som går i Stockholm. Vad behöver du till din första Tjejmil?

Utrustning

Alla kan delta i Tjejmilen och grunderna i löpning är så enkla att alla kan bli löpare. Det du främst behöver för att springa Tjejmilen är ett par bra löparskor. Gå till en sportaffär och be dem hjälpa dig med ett par bra skor som passar dina fötter. Om du är vanlig träningsmotionär som kommer att gå lika mycket som du kommer att jogga i dina skor, behöver du inte satsa på några specialskor, dock måste du ha rätt stöd för dina fötter. Du behöver också löptights och en sval överdel. Många passar på att köpa året Tjejmilen-tröja och löpa i den, men det är inget måste. Du behöver också en bra spellista på mobilen för både träning och loppet. Om du kommer att filma mycket under loppet eller helgen, så kan du också köpa ett usb minne från teknikdelar, så har du en bra plats att samla dina minnen på.

Träning

Det som gör Tjejmilen till ett så perfekt förstalopp, är att du kan välja hur snabbt du vill ta dig igenom utmaningen; du kan både tävla med tidtagning eller gå med stavar. Alla är lika välkomna och bedrifterna lika stora. Men det är alltid bra att träna inför ett lopp, även om det bara är en mil. Börja i god tid, så kommer du att kunna njuta av ditt lopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*