Göteborgsvarvet är ett halvmaraton som arrangeras årligen i Göteborg. Det är ett mycket populärt lopp som lockar tusentals deltagare. Sett till antalet deltagare är det ett av världens största lopp. Här kan du läsa mer om loppet.

Om Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är ett fantastiskt roligt lopp och en riktig folkfest. Varje år är det fler än 60 000 personer anmälda till loppet. Vissa år har loppet varit det största halvmaratonloppet i världen. Totalt har mer 1,5 miljoner personer sprungit loppet sedan det arrangerades för första gången 1980. Varje år beräknas cirka 200 000 personer bege sig ut på gatorna för att heja på löparna.

Banan

Göteborgsvarvets start och målgång är i Slottsskogen. Starten sker i flera omgångar varav den första är klockan 13.00 och målet stänger klockan 19.00. Banan är relativt flack och många brukar löpare slår personligt rekord på detta lopp. Det finns dock vissa stigningar som är utmanande. Banan går framför allt inne i staden och är mycket vacker.

Vätskestationer & Underhållning

En av de största fördelarna med loppet är att det är så mycket publik. Som om det inte var nog så finns det även underhållning i form av musik längs större delar av banan. Dessutom bjuds det på många vätskestationer med dryck och energi.Next Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*