Löpning som träningsform

Så kommer du igång med löpningen

Har du, precis som många andra, svårt att komma igång med löpningen? Du känner redan till alla hälsofördelar med löpträningen och du veta att du kommer må bra både fysiskt och psykiskt. Ändå är det något som gör att du har svårt att snöra på dig löparskorna och ta dig utanför dörren. Du är inte ensam om detta. Många har svårt att komma igång, men när de väl tagit de första staplande löpstegen och brutit dåliga rutiner blir det lättare. Här får du de bästa tipsen hur du kommer igång.

Spring med andra

Kombinera nytta med nöje och passa på att umgås med en vän medan ni springer en runda. Du kan även gå med i en löpargrupp. Att springa tillsammans med andra ökar motivationen och gör det svårare att ställa in en planerad löptur.

Anmäl dig till ett lopp

Att springa ett lopp är en rolig upplevelse som ger träningsmotivation. Om det är första gången du deltar i ett lopp kan det vara klokt att välja en kortare distans. Första gången du springer ett lopp bör du fokusera på att klara av loppet. Ha inga tidsmål utan njut av gemenskapen och loppet. Därefter kan du välja ett längre lopp eller springa med tidsmål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*